In het dagelijks leven bewegen wij voortdurend, dit is niet altijd bewust. Wanneer wij achter de computer zitten, in de tuin werken of de was ophangen, maken we gebruik van bewegingspatronen, welke regelmatig een ongunstige belasting op onze spieren en gewrichten kan veroorzaken. Hierdoor kunnen lichamelijke klachten ontstaan.

Een oefentherapeut kijkt samen met u wat de oorzaak van uw klacht kan zijn. De uitvoering van uw dagelijkse activiteiten is daarbij van belang. Door het verbeteren van uw houdings- en bewegingsgedrag in de dagelijkse activiteiten, leert u uw klachtenpatroon onder controle te krijgen en houden. Oefeningen kunnen hierbij ondersteunend werken. Er wordt gestreefd naar een blijvende gedragsverandering om zo ook eventuele klachten in de toekomst te voorkomen.
Ook wanneer u geen klachten heeft, kunt u bij de oefentherapeut terecht. Klachten kunnen worden voorkomen wanneer u preventief aan uw houdings- en bewegingsgedrag werkt. U leert een juiste balans tussen lichamelijke belasting en uw belastbaarheid tijdens dagelijkse activiteiten.